Spoločnosť Digital Marine Solutions kupuje námornú divíziu firmy Jeppesen

Share with Twitter Share with LinkedIn
Translations:

OSLO, Nórsko, 16. marca 2016 /PRNewswire/ -- Spoločnosť Digital Marine Solutions dnes oznámila, že podpísala kúpnu zmluvu o akvizícii námornej divízie firmy Jeppesen, ktorá ešte musí prejsť schvaľovaním regulačných orgánov.

Podľa podmienok zmluvy bude bývalá námorná divízia firmy Jeppesen fungovať ako samostatný subjekt so svojimi vlastnými zdrojmi a bude obchodovať pod značkou C-MAP. Jeppesen zostane súčasťou spoločnosti Boeing.

Vlastníkom spoločnosti Digital Marine Solutions je fond Altor 2003, ktorý je súčasťou rodiny súkromných kapitálových fondov Altor pôsobiacich v severských krajinách. Táto strategická akvizícia vyvažuje skúsenosti firmy Altor z námorného priemyslu, v rámci ktorého je väčšinovým vlastníkom korporácie námorných značiek Navico. Spoločnosť Digital Marine Solutions zabezpečí, aby mala spoločnosť Navico aj iní výrobcovia elektronických zariadení naďalej prístup k portfóliu C-MAP pre komerčné aj rekreačné námorníctvo. V budúcnosti plánuje spoločnosť Digital Marine Solutions rozvíjať služby a predaj firmy C-MAP ponukou kvalitnejšieho mapovania, digitálneho obsahu a servisných riešení.

„Spoločnosť Jeppesen Marine je jedným z najvýznamnejších hráčov v oblasti tvorby navigačných máp a služieb s pridanou hodnotou pre rekreačné a komerčné námorníctvo," povedal Leif Ottosson, budúci predseda predstavenstva nákupcu. „Tešíme sa na spoluprácu s tímom firmy Jeppesen Marine a ďalšie inovácie, či pokračujúcu prácu s existujúcimi zákazníkmi firmy Jeppesen Marine pri rozširovaní obchodnej činnosti."

„Je to dobrá správa pre odvetvie námornej elektroniky, zamestnancov firmy Jeppesen Marine, aj zákazníkov, pretože to znamená pokračovanie tradície vysokokvalitných produktov a služieb od C-MAP a udržanie diverzity na trhu," povedal James Detar, riaditeľ portfólia Light Marine v rámci firmy Jeppesen Marine.

„Veríme, že vízia a hodnoty spoločnosti Digital Marine Solutions môžu ešte zdokonaliť naše portfólio a zabezpečiť lepšie služby pre našich zákazníkov," povedal Egil Aarstad, riaditeľ navigačných riešení v rámci Jeppesen Marine.

Kvôli prebiehajúcemu procesu schvaľovania zo strany regulačných orgánov sa očakáva ukončenie transakcie koncom druhého štvrťroku roku 2016.

Viac informácií o spoločnosti Jeppesen Marine nájdete na c-map.jeppesen.com and ww1.jeppesen.com/marine.

SOURCE Digital Marine Solutions

RELATED LINKS